CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, November 9, 2011

Tanyalah Ustaz + Soffiya ~SRI PENTAS, Damansara

Jemputan lagi!perghhhhh...di jemput ke rakaman rancangan "Tanyalah Ustaz".errrr..korang penah nengok tak rancangan nie?Seriously, aku memang tak penah ngadap pun..bukannya apa rancangan nie start kol 7.00 pagi tiap-tiap hari kat TV9.Kalau awal pagi tu paham-paham jerla aku duk sibuk tengah lari sana lari sini kat dalam rumah tu.lagi-lagi time duk busy bersiap-siap ke opis + persiapan utk anak-anak dan mr hubby.mana la sempat nak layan tv beb!Lagi-lagi kalau anak-anak dah sibuk melayan citer HIGH-5
 (kat NTV 7 channel tuuu..)

Tak ramaipun yang dijemput.Kebetulan ramai staf xder kat kolej.kiranya aku peserta yg bertuah.wahahahaha..mulanya aku xmau pergi, bkn apa dok risau pikir pasal my hero tu.Ari tu 1st day dia ke rumah pengasuh baru.Mana la tahu kut-kut dia meragam, tak pasal-pasal satu taman dengar dia meraung.hehehehehe.ibunya kena 'stand by' ok.

Hasil pujukan + rayuan kawan-kawan opis, dengan rela hati aku pergi jugak.Padahal dalam hati nie dok memikir tentang si hero tu."harap-harap semua ok, ibu nak masuk tv nie dik".hehehehe.Sebelum aku pergi, sempat gak menelefon makcik yg mengasuh anak-anak aku."alhamdulillah, adi ok.Jgn pikirkan + risau".Lega rasanyer....amin.

Pergi ke sana naik coaster (ala-ala bas mini gitu) tp pinjam kolej lain punyer.Demi masuk tv katakan.hahahahaha. ;p Bkn bebudak opis jer yg pergi tapi join sekali ngan staf kpt, putrajaya.Penuh satu bas ko!meriah jugakla.masing-masing tak sabar nak smpai sri pentas.(tp aku cool jer..walhal dlm hati "berbunga-bunga".hahahahah)

Perjalanan agak jauh jugakla.sempat gak aku tido ayam-ayam gitu.penat btol duk dalam bas nie.penat nak sampai ke destinasi.Sampai sana, takder saper yg tunggu + jemput.Walhal kami di jemput.ermmmm ;( tp takper, kami terus masuk dengan senyuman kelat...


Masuk jer bangunan sri pentas...owhhhhhhh gini rupanya.terpegun jap.Jakun pun yer.kekekekekeke.sampai gak aku ke bangunan nie eh.dulu pernah pergi RTM sekarang sampai gak ke TV3. Tertiba; eh-eh..mamat tu la.."Illiyas"..grrrrrrr pelakon citer soffiya tu...yg tengah meletop tu.Fizo omar rupanyer.apalagi, masing-masing duk usya mamat tu.hehehehehe.aku?rasa terkejut jer, takla fanatik pun.kekekkekeke ;p

citer nie memang "meletopppp".~ i loike. ;p


Ingatkan terus pergi buat rakaman.tapi rupanyer selepas zohor.Adoiiiii lama lagi beb!kompim balik lewat.huhuhu.Seb baik ada lunch buat kami.Tersenyum lebar masing-masing.Tak sangka-sangka tengah duk makan terserempak lagi ngan mamat tu....wahhhhhhh.tp dia ngan sorang pompuan.comel gitu.awek dia kut.tapi..rupanyer TIdakkkkk...si fiona laaaaa...adusss comel bangat.disebabkan aku lupa nama btol minah tu, bantai aku panggil fiona jer.hahahahhaha.memang penangan citer soffiya la nie. ;p

Berani beb, aku ngan member-member pergi tegur pasangan nie.apalagi, terus kami snap gmbor.muka x malu btolkan?hahahahaha.janji aku dapat bergambar ok.


nie gambornyer..supriseee!ngeee..;p

 
Akhirnya, jam 2.15 pm bermulalah rakaman ranc. 'tanyalah ustaz'.Alhamdulillah dapat juga aku mendengar ceramah dr ustaz Hassan Din.Seronok jugak.apatah lagi dapat masuk tv.huahahahahaha.sempat gak terpilih utk sesi tanya soalan.Gementar beb.Bab kaku satu hal..biasala..nak masuk tv.janji tersenyum lebar...wahhhh.
Ingat satu sesi jer rupanya 2 sesi.penat sighhh!!penat duduk.2 sesi kami melayan sampai penat.

buktinya: kami disini.aceh..aceh..;p


 
Pukul 4.30 pm baru selesai.oohhhhh gini rupanya org duk wat rakaman rancangan tv.barula aku tahu + rasa betapa seksanya!Lepas nie bleh la war-warkan  satu  kampung + taman rumah. weiii..aku masuk tv beb!hahahhahahha.Satu pengalaman yg menyeronokkan.

Ambik ko, perjalanan nak balik ke kajang amat menakutkan!Hujan turun dgn lebatnya!apalagi jalan sesak!huhuhuhuhu.kompim malam sampai.

Sampai rumah pukul 8.30 pm. Nasib baik umi adi zaim kat rumah sudi ambik anak-anak kat rumah pengasuh.Sekurang-kurangnya tak ler aku rasa bersalah kat pengasuh baru tu.hehehheheh tima kacih umi! ;p

Penat + ngantuk semua ada...tak larat nak nengok keadaan dlm rumah.yang pasti, aku dibuai mimpi malam tu agak awal..zzzzzzzzz.



** adussss terlepas utk aku nengok permulaan rakaman rancangan nie.sempat nengok kejap jer.masa nak pergi opis la..esok, ada lagi, bahagian kedua plak.TENGOK yer! kat channel TV9 JAM 7.00 am. ;)
dont worry, siaran ulangan: mlm nie jam 12.00 tgh mlm.ok!jumpa saya eh! ;p




3 comments:

  1. mari2 semua kite melihat beliau...hehehehe....

    ReplyDelete
  2. hahahahhaha ~ i rasa dah macam artis u! well u know me? selamat menonton~zassssss. ;p

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...