CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, March 3, 2011

Pokok Rama-Rama @ Kupu-Kupu


 Ha, nie la pokok rama-rama.Korang pernah tengok tak??cantikkan??cuba tengok kat bentuk daun tu..cam rama-rama !Unik kan?..Kali pertama aku jumpa bentuk daun macam nie...warnanya pun menarik..warna ungu...jarang nak jumpa pokok-pokok macam nie..



Bunganya pun menarik..comel sebab kecil dari daunnya...

**foto-foto nie aku celok dr internet yer..** tp yg kat bawah nie..ORIGINAL..hak milik terpelihara.

                                                                          : :
                                                                          : :
                                                                          : :

aku jugak salah seorg peminat pokok nie...Jgn tak caya, pokok nie aku tanam sendiri kat umah tau!tp. ia baru nak membesar..Alhamdulillah...kalau nak tahu pokok nie kakak aku yg perkenalkan pada aku masa aku balik kg.terus aku terpikat debommmm!!nie la hasilnya....


Nie ler bunganya..eh-eh..bunga dia dah tak kembang la..mgkin malu kut,sbb kamera ambik gmbor..;p


TAPI kan bila dah malam..mula la daun-daunnya menguncup...tak mengembang macam biasa...cuba korang tengok nie...


sesiapa yg suka menanam pokok bunga tu..apalagi cuba la tanam pokok nie yer..Selamat mencuba!

40 comments:

  1. Kat mn blh beli pokok ni??? Saya punye da mati la.... blh emel sy azwinnurhudayah@yahoo.com.my tq...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jualan Anak Pokok Daun RERAMA Hijau..
      Stok Terhad susah nak dapat.. saya sendiri cari dari tahun 2012.. dah jumpa ni kita hebahkan pada orang lain sebagai kemudahan untuk manfaatnya yg banyak..

      Harga Istimewa Pakej...

      Lokasi : Bagan Datoh, Perak.

      Keterangan Lanjut, boleh terus Hubungi En. Din 0134886838

      Delete
    2. Jualan Anak Pokok Daun RERAMA Hijau..
      Stok Terhad susah nak dapat.. saya sendiri cari dari tahun 2012.. dah jumpa ni kita hebahkan pada orang lain sebagai kemudahan untuk manfaatnya yg banyak..

      Harga Istimewa Pakej...

      Lokasi : Bagan Datoh, Perak.

      Keterangan Lanjut, boleh terus Hubungi En. Din 0134886838

      Delete
    3. Jualan Anak Pokok Daun RERAMA Hijau..
      Stok Terhad susah nak dapat.. saya sendiri cari dari tahun 2012.. dah jumpa ni kita hebahkan pada orang lain sebagai kemudahan untuk manfaatnya yg banyak..

      Harga Istimewa Pakej...

      Lokasi : Bagan Datoh, Perak.

      Keterangan Lanjut, boleh terus Hubungi En. Din 0134886838

      Delete
  2. Salam..boleh saya tahu mana nak dpt pokok ni??saya perlukan utk merawat ibu saya nghidap kanser..hubungi saya 0137837157

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dapatkan bekalan daun rerama di pokok-rerama.blogspot.com

      Delete
    2. Dapatkan bekalan daun rerama di pokok-rerama.blogspot.com

      Delete
    3. Jualan Anak Pokok Daun RERAMA Hijau..
      Stok Terhad susah nak dapat.. saya sendiri cari dari tahun 2012.. dah jumpa ni kita hebahkan pada orang lain sebagai kemudahan untuk manfaatnya yg banyak..

      Harga Istimewa Pakej...

      Lokasi : Bagan Datoh, Perak.

      Keterangan Lanjut, boleh terus Hubungi En. Din 0134886838

      Delete
    4. Jualan Anak Pokok Daun RERAMA Hijau..
      Stok Terhad susah nak dapat.. saya sendiri cari dari tahun 2012.. dah jumpa ni kita hebahkan pada orang lain sebagai kemudahan untuk manfaatnya yg banyak..

      Harga Istimewa Pakej...

      Lokasi : Bagan Datoh, Perak.

      Keterangan Lanjut, boleh terus Hubungi En. Din 0134886838

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Dapatkan bekalan daun rerama di pokok-rerama.blogspot.com

      Delete
    2. Dapatkan bekalan daun rerama di pokok-rerama.blogspot.com

      Delete
  5. no. tepon ni sya cal tak masuk, sesiapa ada nomber lain

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dapatkan bekalan daun rerama di pokok-rerama.blogspot.com

      Delete
    2. Dapatkan bekalan daun rerama di pokok-rerama.blogspot.com

      Delete
  6. no. tepon ni sya cal tak masuk, sesiapa ada nomber lain

    ReplyDelete
  7. Sy baru lepaa call en kamarul tu katanya bulan 6 baru ada stock....
    Tp cuba call jer no tu....

    ReplyDelete
  8. Saya dah whatsapp tapi tak delivered. SMS tapi x pasti lepas ke tak. Call, tapi voicemail penuh :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dapatkan bekalan daun rerama di pokok-rerama.blogspot.com

      Delete
    2. Dapatkan bekalan daun rerama di pokok-rerama.blogspot.com

      Delete
  9. Assalamualaikum nak tnya dimana ada jual pokok ni sbb sya nk beli utk ibu sya sbb pokok daun rama ada gunanya ramai org ckp pokok ni blh sembuh kn org yg kena kanser harap boleh tolong kalau ada mesej ke no ni 0174588517

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://pokokrerama.wix.com/ubatkanser

      Delete
  10. kwn saya ada. bleh tanya dia...hubungi saya 0125040784

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dapatkan bekalan daun rerama di pokok-rerama.blogspot.com

      Delete
    2. Dapatkan bekalan daun rerama di pokok-rerama.blogspot.com

      Delete
  11. kwn saya ada. bleh tanya dia...hubungi saya 0125040784

    ReplyDelete
  12. Dapatkan bekalan daun rerama di pokok-rerama.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. Dapatkan bekalan daun rerama di pokok-rerama.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah pergi website ni, tak ada apa2 pun.

      Delete
  14. bekalan daun rerama untuk perubatan layari http://pokokrerama.wix.com/ubatkanser

    ReplyDelete
  15. bekalan daun rerama untuk perubatan layari http://pokokrerama.wix.com/ubatkanser

    ReplyDelete
  16. Jualan Anak Pokok Daun RERAMA Hijau..
    Stok Terhad susah nak dapat.. saya sendiri cari dari tahun 2012.. dah jumpa ni kita hebahkan pada orang lain sebagai kemudahan untuk manfaatnya yg banyak..

    Harga Istimewa Pakej...

    Lokasi : Bagan Datoh, Perak.

    Keterangan Lanjut, boleh terus Hubungi En. Din 0134886838

    ReplyDelete
  17. Jualan Anak Pokok Daun RERAMA Hijau..
    Stok Terhad susah nak dapat.. saya sendiri cari dari tahun 2012.. dah jumpa ni kita hebahkan pada orang lain sebagai kemudahan untuk manfaatnya yg banyak..

    Harga Istimewa Pakej...

    Lokasi : Bagan Datoh, Perak.

    Keterangan Lanjut, boleh terus Hubungi En. Din 0134886838

    ReplyDelete
  18. Bagaimana cara nak membiakkan pokok rerama ini (sama ada yang berwarna ungu atau yang berwarna hijau)?

    ReplyDelete
  19. Salam saya ada jual anak pokok rerama hijau kawasan Penang , Sungai Petani, Alor Setar shj. Hubungi/ whatsapp 
    013 3525815. Tqvm

    ReplyDelete
  20. Salam. . Saya ada jual anak pokok rerama,kota baharu kelantan.
    01139848136 tq

    ReplyDelete
  21. saya ada pokok rerama, area semenyih. berminat wassap 012 6601722

    ReplyDelete
  22. Kami ada menjual pokok herba & ulaman...anak pokok rerama hijau & stevia pun ada..lokasi seksyen 8-sg ramal dlm,bangi..harga berpatutan..hubungi 0123106846 @ 0122440099

    ReplyDelete
  23. ABDULLAH
    Saya ada jual daun rerama. harga sgt berpatutan sambil membantu org yg memerlukan. tel/whatsapp 019 2071450.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...