CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, November 16, 2011

# Minggu Emosi Yang Naik Turun
Bermulalah ;

# Minggu Emosi Yang Naik Turun ~ ;(


Bagaimana untuk Mengawalnya?

Anda tidak boleh menghentikan perubahan mood tetapi anda masih boleh mengawalnya. Di sini terdapat beberapa cara untuk melakukannya:
  • Uruskan stres anda. Pastikan anda banyak berehat. Dapatkan tidur selama sekurang-kurangnya 8 jam setiap hari. Mengekalkan diet yang seimbang dan bersenam dengan lebih kerap juga akan membantu.
  • Berseronoklah! Lakukan aktiviti yang menggembirakan anda seperti menonton wayang bersama kawan atau manjakan diri anda di spa.
  • Jangan pendam perasaan anda. Berkomunikasi dengan pasangan anda. Kongsi segala kerisauan atau perasaan anda tentang kehamilan bersamanya. Dengarlah luahan perasaan dan pandangan pasangan anda. Berbincang boleh membantu mengurangkan stres anda.
  • Kukuhkan hubungan anda dengan suami anda. Habiskan lebih banyak masa bersama suami anda. Jika boleh, pergilah bercuti bersama-sama. Hubungan yang erat akan memberi anda sokongan yang diperlukan semasa kehamilan anda.
  • Jangan bekerja terlalu kuat. Ambil masa untuk berehat. Bekerja terlalu kuat hanya akan menambah stres anda.**Mungkin ada hikmahnya.Kuatkan semangat ok!lalalalalalala ;p

1 comment:

  1. daku sgt stress..tp cara2 mengatasi kak eda nie mcm sesuai utk ibu mengandung jek..hehehehe..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...